• Voda pre život – život pre vodu
          • Voda pre život – život pre vodu

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu aj tento rok vyhlásilo celoslovenskú literárnu súťaž  Voda pre život – život pre voduŽiaci primárneho vzdelávania našej školy sa do tejto súťaže aktívne zapojili  a pokúsili sa kreatívne vyjadriť svoj vzťah a postoj k životnému prostrediu a k vode ako cennej prírodnine. Súťažilo sa v 5. kategóriách, v poézii a v próze a veľmi nás teší, že medzi ocenenými je i  žiačka z 1.B triedy Eliška Voleková, ktorá svojou prácou vyhrala 3. miesto v  4. kategórii. 

            Eliške srdečne blahoželáme ! 

        • Vianoce so Slávičkom
          • Vianoce so Slávičkom

            Každoročne potešia speváci zo Slávička malých i veľkých svojimi koledami a vianočnými piesňami. Inak tomu nebolo ani tento rok. Najskôr zaspievali darcom krvi v nemocnici. Rozohriali srdiečka na Trojičnom námestí i učiteľom a zamestnancom školy v jedálni. Na záver potešili tých najstarších a navštívili trnavské domovy pre seniorov – Svetlo, Vansovej a Stredisko evanjelickej  diakonie na Kalinčiakovej.

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            O tom by vedeli rozprávať deti zo Slávička, ktoré slávnostne ukončili krásnu akciu, ktorá sa už na Vančurke  stala tradíciou. Tentokrát sa spojili ŠKD, žiaci prvého stupňa, Sláviček a triedy 5.A a 7.A z druhého stupňa. Slávičkári najskôr potešili starkých vianočným ľudovým pásmom a potom im odovzdali krabice, do ktorých všetci vložili aj kúsok seba. Vďačné pohľady, potlesk, úprimné slová i slzičky v oku boli najväčším poďakovaním. Speváci odchádzali  s dobrým pocitom v srdiečku a s prianím všetkých babičiek a dedkov, že sa opäť po roku stretneme a zaspievame si koledy.

        • Speváci zo Slávička a ich "Standing Ovation"
          • Speváci zo Slávička a ich "Standing Ovation"

            V pondelok 5.12. si Slávičkári spravili výlet do Bratislavy. Dostali pozvanie vystúpiť na konferencii Dobrovoľníci v športe v hoteli Gate one. Spolu s členkou EYOF zaspievali dobrovoľnícku hymnu a zožali veľký úspech.

            Za odmenu si užili vianočnú atmosféru bratislavských trhov.

             

        • Sadenie stromov
          • Sadenie stromov

            Dňa 8. 12. 2022 sa niektorí žiaci našej školy v spolupráci so študentami Trnavskej Unverzity a občianskym združením Youth for Equality zúčastnili sadenia stromčekov v areáli školy. Spolu sme vysadilii počas doobedia 4 listnaté stromy: lipu striebristú, hloch obyčajný, javor horský a gaštan jedlý.Ide o ďalšiu z environmentálnych aktivít v rámci realizovania projektu Eko záhrady, ktorá bude slúžiť pre žiakov na outdoorové vyučovanie.Všetkým zúčastneným ďakujeme za aktívnu účasť aj ochotu pomôcť a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

        • Vianočné aranžovanie
          • Vianočné aranžovanie

            Čas Vianoc je častokrát spojený s rôznymi tvorivými a kreatívnymi súťažami. Nebolo tomu inak ani tento rok. Centrum voľného času V jame vyhlásilo 25.11.2022 výtvarnú súťaž s názvom Vianočné aranžovanie. Do súťaže boli zapojené aj dve naše žiačky – Vanessa Borisová z 9.BSofia Šišková z 9.A. Žiačky pracovali samostatne a boli hodnotené v dvoch kategóriách. Prvou kategóriou bolo povinné aranžovanie vianočnej ikebany. Materiál na zhotovenie požadovaného predmetu mali žiačky k dispozícii od organizátorov súťaže. Ozdoby, čečina, tavná pištoľ boli hlavnými predmetmi záujmu našich dievčat. Využili svoje nadanie a talent, čo sa odzrkadlilo na krásnom výsledku. Vanessa Borisová získala v súťaži krásne 2. miesto. Druhou kategóriou bola vlastná tvorba – zhotovenie adventného venca, prípadnej inej ozdoby.

            Všetci sme sa z Vanesskinej výhry veľmi tešili, ešte raz jej srdečne gratulujeme!

             

        • Stena odkazov pre ľudí bez domova
          • Stena odkazov pre ľudí bez domova

            Via­noce nie sú o ot­vo­rení na­šich da­rov, ale o ot­vo­rení na­šich sŕdc.“(J.Ma­e­di­tere) Svoje srdcia v tento predvianočný čas otvorili i naši žiaci, ktorí sa na hodinách náboženstva zapojili do projektu: "Stena odkazov pre ľudí bez domova"Veríme, že i takýmto malým gestom potešíme klientov denného nízkoprahového centra.

        • Výtvarná súťaž - Kúzelný les
          • Výtvarná súťaž - Kúzelný les

            Úspech vo výtvarnej súťaži Kúzelný les

            Spomedzi vyše 30 zúčastnených škôl sa podarilo získať 2. miesto Klárke Hanzlíčkovej 

            z 3.A triedy.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

    • Nechci byť človekom, ktorý je úspešný, ale buď človekom, ktorý za niečo stojí.

      Albert Einstein

    • Študent nie je nádoba, ktorú treba naplniť, ale fakľa, ktorú treba zapáliť.

      Carl Roberts

    • Miluj všetkých, dôveruj málokomu, neubližuj nikomu.

      William Shakespeare